Лісова рослинність Національного природного парку "Білоозерський" - Ярова, О.А. (Український ботанічний журнал, 2016)
Узагальнені результати досліджень лісової рослинності НПП «Білоозерський», яка займає 92,4 % території парку. Розроблена її класифікація на основі домінантної системи. Лісова рослинність представлена угрупованнями формацій Pineta sylvestris, Querceta roboris, Alneta glutinosae, Betuleta pendulae, Populeta tremulae. За площею переважають звичайнососнові ліси (близько 70 %), значно менше звичайнодубово-звичайнососнових і звичайнодубових. Найчастіше трапляються соснові ліси зеленомохові. У подібних екологічних умовах, але на багатших ґрунтах часто – асоціації Pinetum (sylvestris) convallariosum (majalis). Значні площі також займають угруповання асоціації Quercetо (roboris)-Pineta sylvestris, які формуються на вирівняних ділянках і підніжжях схилів. Угруповання формації Quercetа roboris зафіксовані на невеликих ділянках і пов'язані з другою піщаною терасою Дніпра. В дубових лісах фрагментарно представлені синузії весняних ефемероїдів із Scilla bifolia та Corydalis solida, а також рідкісні для цього регіону бореальні види – Pyrola minor і Chimaphila umbellata. На давніх зрубах соснових лісів утворилися похідні угруповання формації Populeta tremulae, які трапляються спорадично по всій території парку на невеликих за площею ділянках. На перезволожених екотопах заплав озера Біле – невеликі ділянки угруповань формації Alneta glutinosae