Перша знахідка в Україні Agaricus iodosmus (Agaricaceae) - Макаренко, Я.М. (Український ботанічний журнал, 2016)
Повідомляється про знахідку Agaricus iodosmus – нового для України виду агарикоїдних грибів. Він був відомий і під іншими назвами – A. xanthodermus var. pilatianus та A. pilatianus, однак в Україні ніколи не реєструвався. Наводяться його опис та відомості про поширення на території Лівобережного Лісостепу (Полтавська обл., Шишацький р-н, лівий берег р. Псел, с. Яреськи). Обговорюються морфологічні особливості A. iodosmus і близьких до нього видів.