Перші відомості про дискоміцети Національного природного парку "Синевир" - Зикова, М.О.; Джаган, В.В.; Дудка, І.О. (Український ботанічний журнал, 2016)
У результаті мікологічного обстеження НПП «Синевир» у 2009, 2013 та 2014 рр. було виявлено 39 видів дискоміцетів, що належать до трьох класів (Leotiomycetes, Orbiliomycetes, Pezizomycetes), чотирьох порядків (Helotiales, Orbiliales, Pezizales, Rhytismatales), 11 родин та 26 родів відділу Ascomycota. Проаналізовано особливості видового складу. Більшість видів дискоміцетів, які були знайдені в НПП «Синевир», є звичайними для території України, але також були виявлені рідкісні види, зокрема Ascobolus foliicola, Lasiobelonium nidulum, Neodasyscypha cerina та Rutstroemia petiolorum, відомі лише з поодиноких місцезнаходжень. Наведено список виявлених у НПП «Синевир» видів дискоміцетів із зазначенням субстрату, дати збору та точного локалітету з особливою увагою до зібраних тут рідкісних представників. Подальші дослідження цієї групи грибів можуть значно розширити наведений список.