Особливості формування німецької дитячої літератури епохи Просвітництва - Бартіш, С. (Філологічний дискурс, 2016)
У статті проаналізовано особливості формування німецької дитячої літератури епохи Просвітництва, розглянуто чинники, які вплинули на розвиток літератури для дітей цього періоду. Наголошено, що література для дітей у сьогоднішньому розумінні з’явилася у Німеччині у ХVIII столітті, вона характеризувалася різноманітністю жанрів і складалася не лише з релігійних та морально-повчальних, а й літературно-розважальних творів.