Етнографізм п'єси Михайла Старицького "Не судилося" - Барташук, О.; Ніколаєва, А. (Філологічний дискурс, 2016)
Стаття присвячена аналізу фольклорно-етнографічного елементу драми М. Старицького «Не судилося». Увага переважно зосереджена на використанні автором описів ритуалів та звичаїв традиційного українського суспільства, на прикладах використання малих фольклорних жанрів, фразеологізмів та діалектів, описах вдачі українців.