Колоніалізм і страх - Даниленко, В. (Філологічний дискурс, 2016)
У статті досліджуються соціальні страхи в колоніальній системі. На прикладах оповідань Богдана Жолдака і Володимира Діброви аналізуються різні види страхів у радянському суспільстві. Зокрема, розглядається страх перед репресивною системою, страх перед суспільством, страх серед друзів, страх у сім’ї.