Творчість Володимира Ярошенка у літературно-критичному дискурсі - Заєць, А. (Філологічний дискурс, 2016)
У статті розглянуто характер, значення й особливість української літературної критики в оцінці творчості В. Ярошенка, виявлено основні закономірності формування літературно- критичної думки про автора, досліджено інтерпретацію творчості письменника, проаналізовано критичну оцінку. Увагу закцентовано на різновекторності аналізу творчості митця, яка, не зважаючи на данину автора проблемам тих часів, відзначається відвертою, не зовсім рівною за змістом і формою творчістю, багато чого в ній має значення як документ літературного тогодення. Кращими своїми зразками поетичні твори приваблюють відвертою, непідкупною щирістю, своєрідним художнім баченням світу.