Картини майбутнього у трилогії "Час смертохристів: міражі 2077 року", "Час великої гри: фантоми 2079" та "Час тирана: прозріння 2084" Юрія Щербака як застереження українського народу - Мележик, М. (Філологічний дискурс, 2016)
У статті здійснено спробу аналізу останніх творів Юрія Щербака «Час смертохристів: Міражі 2077», «Час великої гри: Фантоми 2079» та «Час тирана: Прозріння 2084». Запропоновано визначення жанру творів, окреслено проблематику романів. Проведено паралель між минулим та майбутнім, їх проекція на сучасність.