Юрій Олексійович Митропольський (некролог) (Нелінійні коливання, 2008)
Українська та свiтова наука зазнала значної втрати — 14 червня на дев’яносто другому роцi пiшов з життя видатний математик та механiк Юрiй Олексiйович Митропольський. За роки своєї бiльш нiж 60-рiчної наукової дiяльностi Ю. О. Митропольський отримав фундаментальнi результати в областi асимптотичних методiв нелiнiйної механiки, ставши правонаступником основоположникiв цього вчення — М. М. Крилова та М. М. Боголюбова