Художній світ зарубіжного письменства у контексті українознавчих студій Миколи Неврлого - Бобинець, С. (Філологічний дискурс, 2016)
У статті йдеться про типологічне зіставлення образів і мотивів у творах українських та зарубіжних письменників-класиків з компаративістичних позицій видатного словацького славіста Миколи Неврлого, подається періодизація його творчої діяльності.