Онтологічний акцент парадигми "вигнанства" у поезіях Є. Маланюка - Вільчанська, Ю. (Філологічний дискурс, 2016)
Розглянуто акценти парадигми «вигнанство» в поезіях Євгена Маланюка. Проаналізовано такий важливий чинник біографії митця, як вплив на тематику поетичних текстів так зв. вигнанства. В параметрах компаративного дискурсу, вказується специфіка ситуації вигнанства (післяреволюційна еміграція) та її вплив на відповідний трагічний пафос поезій. Зіставляються досвід Є. Маланюка (українська діаспора) та В. Набокова (російська діаспора), що вказує не лише на онтологічну вагу проблеми, але й на її типологічну перспективність.