Особливості художнього розкриття теми голодомору в україномовній поезії Канади - Накашидзе, І. (Філологічний дискурс, 2016)
У статті розглянуто особливості художнього втілення теми голодомору у творчості поетів української діаспори Канади другої половини ХХ ст. – І. Темертея, О. Гай-Головка, О. Смотрича, Б. Мазепи. Визначено, що окреслена тема тісно переплітається з біографіями митців. Досліджено основні образи, що надають ліричним творам трагічного пафосу. Саме звернення до теми голодомору є одним із проявів історіософічності, що розглядається як складова національної ідентичності.