Функціонування слів іншомовного походження у газетах Хмельниччини - Кикилик, А. (Філологічний дискурс, 2016)
Газети Хмельниччини, використовуючи різні мовні засоби, висвітлюють актуальні теми, повідомляють інформацію, переконують, формують світогляд. А їхня здатність охоплювати найширші і найрізноманітніші аудиторії дає змогу збагачувати словниковий запас кожного. Ось чому мова газетних видань, зокрема Хмельниччини, – важлива й актуальна проблема сучасних досліджень. У статті відповідно до поставленої мети й завдань охарактеризовано функціонування слів іншомовного походження у газетах Хмельниччини; наведено матеріали щодо використання вище згаданих мовних одиниць у комунікативних цілях; розглянуто соціолінгвістичні, лексичні, семасіологічні аспекти функціонування слів іншомовного походження у газетних видання; детально описано мовний розбір іншомовних лексем. Матеріали і результати наукової розвідки можуть бути використані у практиці викладання загальних та спеціальних курсів із мовознавства, соціолінгвістики, термінознавства, лінгвістики ЗМІ, у спецсемінарах з вивчення сучасної мовної ситуації Хмельниччини.