Іван Олександрович Луковський (до 80-рiччя вiд дня народження) - Самойленко, А.М.; Макаров, В.Л.; Перестюк, М.О.; Грінченко, В.Т.; Кубенко, В.Д.; Бойчук, О.А.; Гаврилюк, І.П.; Тимоха, О.М.; Мазко, О.Г. (Нелінійні коливання, 2015)
Цей номер журналу „Нелiнiйнi коливання” присвячено 80-рiчному ювiлею видатного українського вченого в галузi математичних проблем механiки та прикладної математики, засновнику всесвiтньо вiдомої математичної школи з нелiнiйних коливань рiдини в резервуарах, академiку НАН України, доктору фiзико-математичних наук, професору Iвану Олександровичу Луковському.