Поезія У. Ґ. Одена: міфопоетичний аспект - Статкевич, Л. (Філологічний дискурс, 2017)
У статті аналізується міфопоетичний аспект як домінуюча форманта художньої картини світу англо-американського поета Уістена Ґ’ю Одена. З’ясовано, що звернення поета до міфологічних образів є спробою переосмислити сучасність на основі поєднання філософських концепцій антикваризму та презентизму і поєднати їх через зіставлення різних хронотопів (хронотоп міфу та хронотоп авторського поетичного світу) в одній реальності.