Функціонування прецедентних феноменів в англомовному газетному дискурсі - Воротняк, Л. (Філологічний дискурс, 2018)
У статті виявлено та схарактеризовано такі основні функції прецедентних феноменів в англомовному газетному дискурсі: функцію характеризації, функцію експресивності, номінативну, парольну та маніпулятивну функції. Встановлено, що функції прецедентних феноменів увиразнюють текст та здійснюють прихований вплив на формування думок, переконань адресата.