Особливості новелістичного мислення Марії Матіос - Бородіца, С.; Вашків, Л. (Філологічний дискурс, 2019)
У статті аналізується жанрова і стильова специфіка новелістики М. Матіос крізь призму її художнього мислення, простежуються тематичні, образні, наративні домінанти у моделюванні художнього світу у збірці «Нація», що вияскравлює індивідуально-авторську майстерність письменниці у жанрі новели.