Етюди Миколи Кравчука - Ткаченко, Т. (Філологічний дискурс, 2019)
Статтю присвячено дослідженню творчого доробку Миколи Кравчука (1929–2009). Увагу зосереджено на етюді як літературному жанрі, умовній класифікації художньої спадщини прозаїка, зважаючи на центральну постать у творі. Висвітлено формальні та змістові складники, локальну визначеність, унікальну текстову організацію, роль зображально-виражальних засобів, значення рефрену й епіграфів, особливості характеротворення. З’ясовано специфіку автобіографічної нарації та саморефлексії, риси ідіостилю письменника.