Вплив маркетингових, фінансових та цифрових технологій на розвиток інфокомунікаційної сфери як складової інноваційної інфраструктури - Гуцалюк, О.М.; Гаврилова, Н.В. (Вісник економічної науки України, 2020)
У статті розглянуті основні складові інфокомунікаційної сфери. Розкрито сутність маркетингових, фінансових та цифрових технологій та їх вплив на розвиток інфокомунікаційної сфери. Проаналізовано фінансову, маркетингову та цифрову складову розвитку інформаційної комунікації. Визначено необхідність розвитку інфокомунікаційної сфери для учасників: органів державної влади, бізнес-структур, населення. Запропоновано перспективи інфокомунікаційних технологій як складової інноваційної інфраструктури. Досліджено цілісну систему інфокомунікаційної сфери як складової інноваційної інфраструктури, розглянуто процес взаємодії учасників інфокомунікаційної сфери, проаналізовано витрати Державного бюджету на інфокомунікаційну сферу. Значну увагу в роботі приділено перспективам та очікуваній користі від впровадження маркетингових, фінансових та цифрових технологій для інфокомунікаційної сфери. У науковій праці запропоновано переваги розвитку інфокомунікаційної сфери для учасників. Для бізнесу це соціальні внески співробітників, корпоративний податок, ПДВ, реєстрація нової компанії, подання статистичної інформації, митні декларації, екологічні дозволи, держзакупівлі. Для громадян перелік більш розширений – ПДФО, пошук роботи, соціальні привілеї, особисті документи, реєстрація авто, громадські бібліотеки, заява в міліцію, заявка на дозвіл будівництва, свідоцтва на шлюб та народження, заявки на вступ до ЗВО, зміна адреси, сервіси охорони здоров’я. Запропоновані заходи подальшого розвитку інформаційного суспільства в Україні.