Початки християнства у прикарпатському реґіоні та заснування Галицької єпархії в середині ХІІ століття - Скочиляс, І. (Княжа доба: історія і культура, 2010)
У статті розглядається запровадження християнства на Прикарпатті та простежується поява тут організаційних структур Східної церкви. Запропоновано нову дату заснування Галицької єпархії і ймовірне ім’я першого єпископа.