Чи існувала руська дружина угорського короля Карла Роберта на початку XIV століття? - Срока, С. (Княжа доба: історія і культура, 2010)
Дана публікація є продовженням довготривалої дискусії між Станіславом Срокою і Дюлою Кріштою. Польський дослідник наводить свою аргументацію щодо сілезького походження першої дружини угорського короля Карла Роберта Марії.