Poczatki osadnictwa rycerstwa slaskiego na Rusi Czerwonej - Sperka, J. (Княжа доба: історія і культура, 2010)
Охарактеризовано міграцію сілезького рицарства на територію Червоної Русі. Показано особливості заселення території Галичини, подано біограми осіб, наближених до Владислава Опольського і перелічено їх земельні надання.