"Тоземльцы и иноплємєнникы": "руський патріотизм", "образ світу" та етнічні стереотипи середньовічньої Галичини й Волині - Голик, Р.Й. (Княжа доба: історія і культура, 2011)
Проаналізовано уявлення про світ, окремі народи, протиставлення “своїх“ / “чужих” та руський патріотизм в рецепції авторів Галицько-Волинського літопису.