Писемні джерела до історії монументального малярства Галицько-Волинського князівства - Мельник, В.А. (Княжа доба: історія і культура, 2011)
Аналізуються літописні повідомлення до історії монументального малярства Галицько-Волинського князівства ХІІ–ХІІІ ст.