Невідомий епізод 1237 року у взаєминах князя Данила Романовича з імператором Фрідріхом II - Майоров, О.В. (Княжа доба: історія і культура, 2011)
Впроваджуються до наукового обігу відомості мандата імператора Фрідріха II (15.01.1240) про виплату послам “короля Русі” 500 марок сріблом, які імператор позичив від віденського купця Генріха Колоди на початку 1237 р. й передав князеві Данилу Романовичу у винагороду за його перехід на сторону імператора в конфлікті з австрійським герцогом Фрідріхом Бабенберґом. Тоді ж князь Данило отримав від імператора титул короля Русі.