Інформація про татар руського архиєпископа Петра, учасника I Ліонського Собору (1245) - Паславський, І.В. (Княжа доба: історія і культура, 2011)
У статті аналізується зміст повідомлення про татар, з яким виступив на І Ліонському Соборі 1245 р. рутенський архієпископ Петро. Автор вважає, що його з дипломатичною місією на Захід вислав галицько-волинський князь Данило Романович.