Князь Юрій-Болеслав Тройденович: ескіз портрета - Войтович, Л. (Княжа доба: історія і культура, 2011)
Проаналізовано обставини приходу до влади, діяльності та загибелі князя Юрія-Болеслава Тройденовича (1325-1340). Здійснено спробу заперечити традиційне зображення князя як польського сателіта. Розглянуто його намагання протиставити польсько-угорському альянсу союз із Литвою, Золотою Ордою та Тевтонським орденом.