Видатний хімік-органік та організатор науки Донецького регіону (до 100-річчя від дня народження академіка Л. М. Литвиненка) - Савьолова, В.А.; Попов, А.Ф.; Опейда, Й.О.; Раєнко, Г.Ф. (Вісник НАН України, 2021)
12 січня виповнюється 100 років від дня народження видатного українського вченого в галузі фізико-органічної хімії, талановитого організатора науки, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (1993, посмертно), лауреата премії ім. Л.В. Писаржевського НАН України (1969), організатора і першого ректора (1965–1968) Донецького національного університету, одного з фундаторів і першого голови (1971–1978) Донецького наукового центру, засновника і директора (1975–1983) Інституту фізико-органічної хімії та вуглехімії ім. Л.М. Литвиненка НАН України, доктора хімічних наук (1961), професора (1962), академіка НАН України (1965) Леоніда Михайловича Литвиненка.