"Пошук оптимальних шляхів — це завжди непросте завдання" (інтерв’ю з нагоди 70-річчя академіка НАН України А. Г. Загороднього) (Вісник НАН України, 2021)
29 січня виповнюється 70 років відомому вченому в галузі теоретичної фізики, фізики кінетичних явищ, теорії плазми, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (2005), заслуженому діячу науки і техніки України (2012), лауреату іменних премій НАН України: імені К.Д. Синельникова (1991), імені М.М. Боголюбова (2012), імені О.С. Давидова (2019), президенту НАН України (з 2020), директору Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України (з 2003), іноземному члену РАН (2011), іноземному члену-кореспонденту Австрійської академії наук (2012), почесному доктору Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (2010), Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова (2015), Київського національного університету імені Тараса Шевченка (2017), Інституту фізики конденсованих систем НАН України (2008), почесному професору Цзілінського університету (2017), доктору фізико-математичних наук (1990), професору (1998), академіку НАН України (2006) Анатолію Глібовичу Загородньому. Редакція журналу «Вісник НАН України» мала можливість поспілкуватися з ювіляром і розпитати його про перші кроки в науці, шлях становлення як ученого та організатора науки, а також про напрями змін в організаційній роботі Академії.