Видатний науковець і організатор науки (до 90-річчя члена-кореспондента НАН України О. Д. Федоровського) - Попов, М.О.; Лялько, В.І.; Седлерова, О.В.; Хижняк, А.В. (Вісник НАН України, 2021)
10 січня виповнюється 90 років відомому вченому в галузі аерокосмічних досліджень Землі, гідрофізики, гідрооптики, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (2005), заслуженому діячеві науки і техніки України (2007), завідувачу відділу системного аналізу Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі Інституту геологічних наук НАН України, доктору фізико-математичних наук (1978), професору (1991), члену-кореспонденту НАН України (1982) Олександру Дмитровичу Федоровському.