Про відзначення 150-річчя від дня народження Василя Стефаника (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 20 січня 2021 р.) - Ферштей, В.В. (Вісник НАН України, 2021)
У доповіді розкрито етапи розвитку досліджень з вивчення життєвого шляху та літературної спадщини видатного письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, відомого громадського та політичного діяча Василя Семеновича Стефаника (1871–1936), 150-річчя від дня народження якого відзначатиметься у травні 2021 р. Обговорено основні заходи, які планується провести в рамках святкування ювілею письменника.