Шлях до наукових висот (до 90-річчя академіка НАН України С.В. Пелетминського) - Бакай, О.С.; Слюсаренко, Ю.В.; Шульга, М.Ф. (Вісник НАН України, 2021)
14 лютого виповнюється 90 років видатному українському фізику-теоретику в галузі статистичної фізики, фізики квантових рідин і кристалів, фізики плазми, магнітних явищ, квантової теорії поля, роботи якого визнані світовою науковою спільнотою, двічі лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1986, 1996), заслуженому діячеві науки і техніки України (1998), лауреату іменних премій НАН України: імені К.Д. Синельникова (1978), імені М.М. Крилова (1986), імені М.М. Боголюбова (2002), імені О.І. Ахієзера (2018), головному науковому співробітнику Інституту теоретичної фізики ім. О.І. Ахієзера Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут», доктору фізико-математичних наук (1966), професору (1969), академіку НАН України (1990) Сергію Володимировичу Пелетминському.