Новий приклад малярства монументального ранньопалеологівського зразка в іконі Богородиці з церкви архангела Михаїла в Ісаях - Александрович, В. (Княжа доба: історія і культура, 2012)
Аналізується ікона Богородиці з Емануїлом з церкви архангела Михаїла в Ісаях Турківського р-ну Львівської обл. (Національний музей у Львові ім. [митрополита] Андрея Шептицького. На основі вивчення стилю та іконографії вона визначена прикладом місцевої версії малярства монументального ранньопалеологівського зразка кінця XIII – початку XIV ст. Датування підказує у ній найстаршу оригінальну ікону відповідного стилю в малярстві перемишльської школи і, з огляду на поєднання аристократичного взірця з підкресленням графічної стилізації, – ще один доказ глибшого проникнення запозиченої з Візантії традиції до місцевої мистецької практики.