Холмське будівництво короля Данила Романовича - Александрович, В.С. (Княжа доба: історія і культура, 2015)
Аналізується комплекс відомостей до різних аспектів будівельної традиції холмського періоду біографії короля Данила Романовича (1201–1264) – літописні перекази, матеріали археологічних досліджень, широкий контекст традиції. На підставі проведеного систематичного дослідження холмське будівництво короля Данила Романовича показано як одна з важливих сторін історичного процесу, яка відобразила ширші тенденції тодішньої дійсності.