Когда Даниил Романович стал "королем Руси"? - Майоров, А.В. (Княжа доба: історія і культура, 2015)
Зроблено висновок, що уже в 1230-х роках у західноєвропейських актових джерелах за Данилом Романовичем закріпився титул “короля Русі”, титул за ним визнавали як римський папа, так і німецький імператор. Тим обидві верховні інституції західно-християнського світу, що за традицією володіли правом надання королівського титулу світським правителям, не тільки визнавали такий за князем Галицько-Волинської Русі, а й, безсумнівно, виділяли його серед правителів окремих руських земель і міст як короля усієї Русі. Такий статус у Західній Європі давніше визнавався тільки за великими київськими князями Володимиром Святим, Ярославом Мудрим і їх найближчими нащадками.