Задача про математичний сейф та її розв'язання (частина 1) - Кривий, С.Л.; Гогерчак, Г.І. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2020)
Робота присвячена розв’язанню задачі про математичний сейф. Розглядається математична постановка задачі про математичний сейф, де показано що її розв’язання зводиться до розв’язання систем лінійних рівнянь у скінченних кільцях та полях. Також розглядаються методи та алгоритми розв’язання такого типу систем, де наводяться методи та алгоритми побудови базису множини розв'язків систем лінійних рівнянь для цих областей та приклади для ілюстрації їх роботи.