Концепт птах у мовотворчості Лесі Українки - Фіц, Т. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Актуальність розвідки зумовлено недостатнім вивченням цього аспекту творчого доробку поетеси, яка розширює контексти з досліджуваним концептом. Дослідження концепту як поняття, зануреного в лінгвокультурний аспект, дає повніше уявлення про національну мовну картину світу.