Особливості державного управління в умовах цифрової трансформації України - Сімаков, К.І.; Валіна, В.Г.; Лауніконіс, В.П.; Будовій, М.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2021)
У статті досліджено особливості державного управління цифровим розвитком та процеси цифрової трансформації українського суспільства. Проаналізовано сучасну ситуацію оцифрування України, нові цифрові тенденції та ефективність державних установ. Визначено, що необхідні реалізація активної державної політики та ефективна робота державних установ і Міністерства цифрової трансформації України. Виявлено основні проблеми, що можуть виникати в процесі застосування цифрових технологій у державному управлінні. Доведено, що цифрові трансформації в державному секторі України – це основа його реформування та потенційний приклад для всієї країни, яким чином потрібно використовувати переваги «цифрового» світу, котрі будуть значно стимулювати розвиток відкритого інформаційного суспільства як одного з істотних чинників розвитку демократії в Україні, підвищення продуктивності, економічного зростання, створення робочих місць, а також підвищення якості життя громадян України.