Ідіоматизація образних висловів у драмах Ципріяна Норвіда - Юдкін-Ріпун, І.М. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2008)
Іманентні замовчування та неповнота драми як експериментального випробування дієвості слів визначають сенс словесних зворотів. Окремі словосполучення легко відособлюються як самостійні загадки або двозначності та, водночас, несуть печатку текстуальної цілісності, виявляючи співзалежність у межах мережі взаємних посилань, породженої інтенціями тексту. На основі інтенціональної рефлексії вони набувають якості ідіомів, тобто стійких інакомовлень.