Рецепція Івана Франка в мемуарних текстах Дмитра Дорошенка - Мазур, Н. (Культура слова, 2016)
У статті на матеріалі «Моїх споминів про давнє минуле (1901- 1914 роки) і «Моїх споминів про недавнє минуле» (1914-1920 рр.) Д. Дорошенка розглянуто емоційно-оцінну характеристику образу І. Франка; наведено контексти реалізації лексичної семантики; відзначено взаємодію образних й емоційно-оцінних лексем; виділено контексти з оцінною семантикою образу Франка-мислителя, Франка-інтелектуала, Франка-борця.