"Поема І. Франка "Іван Вишенський": духовний вимір - Мех, Н. (Культура слова, 2016)
У статті запропоновано аналіз поеми Івана Франка «Іван Вишенський» в загальнокультурному аспекті. Розглянуто вербальне осмислення образу афонського подвижника, впливового духовного письменника-полеміста, палкого поборника православної віри. Розкрито зміст ремінісценцій з Євангельського тексту та житій святих, закцентовано на вічних проблемах взаємодії макрокосму та мікрокосму в мові І. Франка.