Образ святої гори Афон і чернечі мотиви в поемі Івана Франка "Іван Вишенський" - Мирончук, О. (Культура слова, 2016)
У статті подано результати здійсненого лінгвостилістичного аналізу тексту поеми Івана Франка «Іван Вишенський», на підставі чого виявлено специфіку функціонування тематичних груп лексики для словесно-художнього зображення святої гори Афон і відтворення чернечих мотивів у конкретно-чуттєвих картинах.