Флороморфізми у слов’янській та французькій традиціях - Венгренівська, М.А. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2009)
У статті проаналізовано флороморфізми – специфічні лексичні одиниці на позначення людей, характерні для французької та української традицій. Особливу увагу приділено проблемі перекладу цих одиниць у текстах французьких та українських чарівних казок.