Історія української мови як об’єкт художнього осмислення (Рец. на: Пепа В. Майстер-клас з імператором / Вадим Пепа. – Вінниця : ПП «Едельвейс і К», 2017. – 322 с.) - Сивокозова, Т. (Культура слова, 2017)
У статті проаналізовано особливості відтворення історії української мови в художньо-науковій книзі В.І. Пепи «Майстер- клас з імператором». Визначено джерела, якими оперує письменник для утвердження погляду на походження українського етносу від сотворіння світу та його зв’язок із трипільською культурою. Представлено погляди українських мовознавців на головні особливості розвитку української мови з найдавніших часів.