Концептуальні засади реалізації та вдосконалення експортної стратегії Запорізької області - Осадча, Н.В. (Вісник економічної науки України, 2021)
У статті проаналізовано інструменти диверсифікації ринків. Досліджено стан розвитку експортної діяльності України та Запорізької області в умовах пандемії. Визначено основні загрози зовнішньоекономічній діяльності. Виявлено, що в Україні відсутній законодавчо обґрунтований механізм взаємодії держави та галузевих громадських організацій. Певні намагання побудувати механізм діалогу влади та бізнесу є непослідовними. Для просування цих процесів потрібні структури, які б могли чітко сформулювати органам влади свої актуальні вимоги і відстоювати інтереси своїх галузей усіма конституційно можливими засобами, тобто позиціонувати себе та захищати свої інтереси в державних органах виконавчої влади.