Стратегічні напрями безпеки розвитку малого та середнього бізнесу в Україні в умовах обмежених можливостей - Новікова, О.Ф.; Остафійчук, Я.В.; Азьмук, Н.А.; Хандій, О.О.; Панькова, О.В. (Вісник економічної науки України, 2021)
Розкрито низьку роль малого підприємництва в Україні. Визначено зниження рейтингу легкості ведення бізнесу за міжнародними порівняннями. Показано низький рівень використання важелів соціального діалогу суб’єктами соціально-трудових відносин. Розкрито зміст та ефективність європейської допомоги у межах двадцяти цілей Східного партнерства, які діяли до 2020 р. Визначено та запропоновано на період до 2025 р. продовження цієї взаємодії та конкретизовано нові цілі нового рамкового документу. Розкрито позитивні ініціативи Офісу розвитку МСП, спрямовані на протидію наслідкам пандемії. Обґрунтовано пропозиції з визначення напрямів використання українських товарів та послуг, які можуть скласти конкуренцію відповідним іноземним товарам і послугам. Оцінено державну політику з підтримки підприємництва під час пандемії COVID-19 та надано рекомендації з її подальшого удосконалення.