Слово Олеся Гончара в Cловнику синонімів української мови - Петренко, Л. (Культура слова, 2018)
Авторка розглядає вплив мовотворчості Олеся Гончара на розвиток лексичної системи української мови, зокрема її синонімічних засобів, зафіксованих у Cловнику синонімів. Аналізуючи ілюстративний матеріал із творчого доробку письменника в лексикографічній праці, дослідниця виокремила дві найбільш чисельні групи синонімів – дієслівних та прикметникових і зробила висновки, що зафіксована у словнику лексика – це переважно стилістично нейтральні одиниці загальновживаного словника української літературної мови.