Осінь у Софії. Наукові відрядження до Болгарії - Руда, Т.П. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2009)
У жовтні 2009 року співробітники відділу мистецтва та народної творчості зарубіжних країн Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України здійснили дві поїздки до Софії в рамках обміну між НАН України і Болгарською академією наук (БАН). Метою відрядження була праця в архівах та бібліотеці Інституту фольклору БАН, у Національній бібліотеці та бібліотеці Софійського університету, збір матеріалів до планової теми відділу «Сучасна фольклористика європейських країн », а також консультації з болгарськими колегами з проблем, пов’язаних із вивченням складних і суперечливих етнічних, соціальних і культурних процесів, що відбуваються в країнах Східної Європи.