Михайло Обачний (Косач): правда документів і домисли - Мірошниченко, Л. (Iнститут лiтератури iм. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Уточнений текст статті, опублікованої у збірнику «Леся Українка: доба і творчість. – Т. І» (Луцьк: Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009. – С. 155–169).