Про результати виконання цільової програми наукових досліджень НАН України "Мінерально-сировинна база України як основа безпеки держави" (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 3 березня 2021 р.) - Старостенко, В.І. (Вісник НАН України, 2021)
У доповіді наведено найважливіші результати виконання цільової програми наукових досліджень НАН України «Мінерально-сировинна база України як основа безпеки держави». Зазначено, що програму було спрямовано на науково-методичну підтримку розвитку мінерально-сировинної бази України та протидію деградації геологічної галузі, яка критично впливає на економічну, соціально-політичну й геополітичну стабільність та життєзабезпечення населення. З метою продовження досліджень запропоновано започаткувати цільову програму наукових досліджень НАН України «Критичні та стратегічні мінеральні ресурси України за умов глобалізації та змін клімату» на 2021–2025 рр.